Kvalifikation til persontransport i mindre køretøj

Dette 10-dages kursus hos Uddannelsescenter Holstebro er designet til personer, der ønsker at udføre erhvervsmæssig persontransport som taxachauffør, limousinekørsel eller kørsel for offentlig myndighed. Deltagerne lærer at følge taxilovgivningen, håndtere kundeservice og konflikthåndtering, samt at køre sikkert og effektivt.
Taxakørekort er en vigtig licens for alle, der ønsker at drive en taxavirksomhed eller arbejde som taxachauffør. I Danmark er det obligatorisk for taxachauffører at have en taxakørekortlicens for at køre en taxa. Uden denne licens kan man ikke lovligt arbejde som taxachauffør.

Bliv taxachauffør

En person, der har deltaget i en uddannelse inden for taxikørsel, kan udføre arbejdsopgaver som chauffør og transportere personer på en sikker og lovlig måde i overensstemmelse med taxilovgivningen. Uddannelsen omfatter emner som arbejdsret, færdselslovgivning, arbejdsmiljø og ergonomi, befordring af særlige grupper, kundeservice, konflikthåndtering og kommunikation, førstehjælp og taxilovgivning. Deltageren vil være i stand til at føre og betjen køretøjet sikker og udvise en passagervenlig energirigtig køreadfærd samt anvende GPS-udstyr.

Kravene for at kunne deltage

Er du interesseret i at arbejde som taxachauffør og udføre erhvervsmæssig persontransport inden for taxikørsel, kørsel for offentlig myndighed og limousinekørsel? For at kunne starte uddannelsen og påbegynde din karriere som chauffør skal du opfylde følgende krav: Du skal være 21 år eller derover og have haft et kørekort i kategori B (almindelig bil) i mindst 3 år inden uddannelsens start.

Gennem uddannelsen vil du opnå viden og færdigheder inden for en rækker brancherettede emner, der sikre, at du kan udføre dit arbejde som chauffør professionelt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Bliv en del af en spændende branche

Som taxachauffør bliver du en del af en spændende branche med mange spændende muligheder.  Som taxachauffør kan du køre i mange forskellige områder og på mange forskellige strækninger. Taxachauffører har ofte mulighed for at vælge deres egne arbejdstider, hvilket især er attraktivt, hvis du fortrækker fleksibilitet i dit arbejde. Som taxachauffør har man en stor kontaktflade med mange forskellige typer af passagerer, som du skal køre sikkert til deres ønskede destination. Jobbet som taxachauffør kan både være udfordrende og et stort ansvar, men det er samtidig et spændende job, da der ikke er to dage der er ens.